Metsäluontokoulu

Hengitämme metsää – Moniaistillisuus auttaa uuden oppimisessa

Metsäluontokoulun pienryhmissä opimme ja koemme monenmoista uutta. Luontoympäristössä järjestettävissä työpajoissa on tekemisen meininki.

Naturest Oy - Metsäluontokoulu, tapahtumatuotanto ja Green Care

Metsäluontokoulu

Opi ja oivalla metsässä ja metsästä

Metsäluontokoulussa menemme luontoon. Sisällöt koostuvat erilaisista työpajoista, koulutussisällöistä tai kasvatustuokioista. Tarjoamme luonto- ja ympäristökasvatuksen sisältöjä suomalaisille ja kansainvälisille koululaisryhmille sekä pienryhmille. Ryhmäkoot pidetään järkevinä ja annamme aikaa omaksua uutta. Työpajoissa opitaan tekemällä, koska moniaistillisuutta hyödyntäen uuden oppiminen on helpompaa.

Asiakkaitamme ovat myös leirikouluja järjestävät organisaatiot. Voit tilata meiltä eri aiheisiin liittyviä paketteja aina parin tunnin lyhytkursseista useamman päivän kokonaisuuksiin. Metsäluontokoulu lisää luontotietoutta, mutta voi olla myös minkä tahansa teeman oppimista luontoympäristössä. Meidän metsäpedagogien kanssa uuden oppiminen on täynnä toimintaa, jossa oppija ei jää pelkästään kuuntelijan rooliin. Osallistava ja innostava opetustapa tempaa mukaansa ja luonto luo sille inspiroivat puitteet.

Oletko järjestämässä ulkomaalaisille koululais- tai opiskelijaryhmille leirikoulua? Kauttamme saat luonto- ja ympäristöpainotteiset työpajat osa- tai kokonaistoteutuksena. Kielitaitoiset metsäpedagogimme heittäytyvät rooliinsa ja tempaavat mukaansa aremmatkin osallistujat. Järjestämme myös suomalaisille ryhmille metsäluontokouluja eri aiheista ja tarpeista. Tulemme sinne, missä asiakkaamme meitä tarvitsevat. Ympäristökasvatus, metsätalous sekä luonto-opastus ovat erityisosaamistamme. Kumppanuusverkoston kautta löydämme asiantuntijat myös sellaisiin kokonaisuuksiin, joihin omat metsäpedagogimme eivät taivu.

Naturest Oy - Metsäluontokoulu, tapahtumatuotanto ja Green Care

”On vain kaksi tapaa elää elämää. Ensimmäinen on kuin mikään ei olisi ihmeellistä. Toinen on kuin kaikki olisi ihmeellistä.”

- Albert Einstein

Metsäluonto on paras paikka heittäytyä ihmettelemään ja oppimaan uutta – myös itsestä!

Naturest Oy - Metsäluontokoulu, tapahtumatuotanto ja Green Care

Esimerkki metsäluontokoulun sisällöstä

1. Työpajat metsäluonnossa; teemoina esimerkiksi metsän eläimet, suomalaiset kansantarut, kuvataidetuokio, luonnontuotteet jne.

2. Metsä luokkahuoneena; opitaan matematiikkaa tai kieliä, tutustutaan historiaan, pidämme tarinapajoja, heittäydymme kuvataiteilijoiksi, opimme jokaisenoikeuksista ja erätaidoista, pohdimme kestävän kehityksen teemoja jne.

3. Tutustutaan luonnon materiaaleihin ja tehdään yhdessä ympäristötaideteos.
4. Päivä metsäsuunnittelijana. Mitä kestävä metsänhoito tarkoittaa? Opitaan lukemaan metsää.

5. Raivaussahakurssi pienryhmälle. Teoriaa ja käytäntöä vasta-alkajille. Hoidetaan taimikkoa kestävästi ja saadaan samalla materiaalia vaikkapa risuaidan tekoon.

6. Metsän fyysiset, psyykkiset ja henkiset hyvinvointivaikutukset. Teemapäivän aikana liikumme luonnon kuntosalilla, teemme mielikuvaharjoituksia, etsimme oman mielipaikan ja rauhoitumme luonnon äärelle.

Vieritä ylös