Naturest Oy - Metsäluontokoulu, tapahtumatuotanto ja Green Care

Metsäluontokoulu

Ympäristö­kasvatus

Metsäluontokoulussa opimme ja koemme monenmoista. Luontoympäristössä järjestettävissä työpajoissa on tekemisen meininki.

Naturest Oy - Metsäluontokoulu, tapahtumatuotanto ja Green Care

Opi ja oivalla metsässä ja metsästä

Metsäluontokoulussa menemme luontoon. Tarkoituksena on oppia uutta ja saada kokemuksia luonnosta. Tilaisuudet ovat useimmiten toiminnallisia työpajoja. Tarjoamme luonto- ja ympäristökasvatustilaisuuksia suomalaisille ja kansainvälisille koululaisryhmille sekä muille kiinnostuneille pienryhmille. Asiakkaitamme ovat myös leirikouluja järjestävät organisaatiot. Voit tilata meiltä eri aiheisiin liittyviä paketteja aina parin tunnin lyhytkursseista useamman päivän kokonaisuuksiin. Metsäluontokoulu lisää luontotietoutta, mutta voi olla myös mihin tahansa teemaan tutustumista luonnossa. Meidän metsäpedagogien kanssa uuden oppiminen on täynnä toimintaa, jossa oppija ei jää pelkästään kuuntelijan rooliin. Osallistava ja innostava opetustapa tempaa mukaansa ja luonto luo sille inspiroivat puitteet.

Oletko järjestämässä ulkomaalaisille koululais- tai opiskelijaryhmille leirikoulua? Kauttamme saat luonto- ja ympäristöpainotteiset työpajat osa- tai kokonaistoteutuksena. Kielitaitoiset metsäpedagogimme heittäytyvät rooliinsa ja tempaavat mukaansa aremmatkin osallistujat. Järjestämme myös suomalaisille ryhmille metsäluontokouluja eri aiheista ja tarpeista. Tulemme sinne, missä asiakkaamme meitä tarvitsevat. Ympäristökasvatus, metsätalous sekä luonto-opastus ovat erityisosaamistamme. Kumppanuusverkoston kautta löydämme asiantuntijat myös sellaisiin kokonaisuuksiin, joihin omat metsäpedagogimme eivät taivu.

Naturest Oy - Metsäluontokoulu, tapahtumatuotanto ja Green Care

”On vain kaksi tapaa elää elämää. Ensimmäinen on kuin mikään ei olisi ihmeellistä. Toinen on kuin kaikki olisi ihmeellistä.”

- Albert Einstein

Luonto on paras paikka heittäytyä ihmettelemään ja oppimaan uutta – myös itsestä!

Henkilöit metsässä naavat huulissaan

Esimerkki metsäluontokoulun sisällöstä

1. Työpajat metsäluonnossa; teemoina esimerkiksi metsän eläimet, suomalaiset kansantarut, ympäristötaidetuokio luonnonmateriaaleista, luonnontuotteet tai vaikkapa suomalainen suo.

2. Metsä luokkahuoneena; opitaan matematiikkaa tai kieliä, tutustutaan historiaan, pidämme tarinapajoja, heittäydymme kuvataiteilijoiksi, opimme jokaisenoikeuksista ja erätaidoista, pohdimme kestävän kehityksen teemoja jne.

3. Tutustutaan luonnon materiaaleihin ja tehdään yhdessä ympäristötaideteos.
4. Päivä metsäsuunnittelijana. Mitä kestävä metsänhoito tarkoittaa? Opitaan lukemaan metsää.

5. Raivaussahakurssi pienryhmälle. Teoriaa ja käytäntöä vasta-alkajille. Hoidetaan taimikkoa kestävästi ja saadaan samalla materiaalia vaikkapa risuaidan tekoon.

6. Metsän fyysiset, psyykkiset ja henkiset hyvinvointivaikutukset. Teemapäivän aikana liikumme luonnon kuntosalilla, teemme mielikuvaharjoituksia, etsimme oman mielipaikan ja rauhoitumme luonnon äärelle.

Scroll to Top