Green Care

Voimaa ja hoivaa
luonnosta ja luonnossa

Green Care käsittää kaksi erilaista palvelukokonaisuutta. Luontovoima on nimensä mukaisesti voimaannuttavaa toimintaa luonnossa ja Luontohoiva kuntouttavaa toimintaa pienryhmille.

Naturest Oy - Metsäluontokoulu, tapahtumatuotanto ja Green Care

Green Care

Luontovoimaa metsäympäristöstä

Luontovoima on tarkoitettu yksilöille tai ryhmille, jotka kaipaavat luonnon kosketusta rauhoittuakseen, saadakseen lisävirtaa tai uutta näkökulmaa omaan luovuuteensa. Kiireisen arjen haasteet aiheuttavat voimavarojen ehtymistä, huonosti nukuttuja öitä ja saavat aivomme vaatimaan paussia. Tutkimusten mukaan jo lyhyet irtiotot luontoympäristöön auttavat meitä palautumaan stressistä. Hengitä kanssamme metsäntuoksuja, istahda tulille haaveilemaan tai heittäydy sammalmättäälle uneksimaan.

Jos kroppa rauhoittumisen sijaan kaipaa haasteita, järjestämme sykettä nostavan liikuntatuokion. Otamme mittaa metsästä ja saamme hikikarpalot virtaamaan. Tunnet kuinka stressi pikkuhiljaa hellittää, verenpaine laskee ja hengitys kulkee taas vapaammin. Kumppanuusverkostoomme kuuluu asiantuntijoita mm. työhyvinvointiin, painonhallintaan, meditaatioon, kuvataiteisiin sekä kädentaitoihin liittyen. Voimme koostaa siis juuri sinulle tai ryhmällesi sopivan paketin, jossa luontovoima on juuri sitä mitä sinä tarvitset.

Naturest Oy - Metsäluontokoulu, tapahtumatuotanto ja Green Care

Luontohoivaa
erityisryhmille ja laitoksiin

Luontohoivan asiakaskunta koostuu pääosin tavoitteellisesta kuntoutuksesta hyötyvistä henkilöistä tai ryhmistä. Erityisryhmille meillä on tarjota turvalliset ja tavoitteelliset luontohoivapalvelut. Asiantuntijakumppaneiden joukossa on kuntouttavan hoivan osaajia, joiden ammattitaito on ryhmien käytössä. Palveluissa huomioidaan asiakkaan lähtötilanne ja turvalliset, henkilökohtaiset kokemukset tuodaan osaksi palveluita.

Meille jokainen asiakas on erityinen ja hänet kohdataan kokonaisena ihmisenä. Rakennamme luontohoivapalveluita mm. kehitysvammaisille, lastansuojeluasiakkaille sekä päihde- ja mielenterveyskuntoutujille. Kuntoutuslaitoksiin ja palvelutaloihin tarjoamme luontokokemuksia myös seinien sisälle tuotuna. Luontoelementeistä rakennamme kohderyhmän huomioivia aisti- ja kokemustiloja, joissa metsä tuodaan lähelle ihmistä, jonka toimintakyky ei salli astua aitoon luontoon.

Naturest Oy - Metsäluontokoulu, tapahtumatuotanto ja Green Care

Luontovoimaa ja luontohoivaa
Mummulassa

Puuttuuko sinulta kosketus maaseudulle? Naturestin oma Mummula sijaitsee maaseudun rauhassa, vain alle tunnin ajomatkan päässä Oulusta. Asiakkaat voivat varata päivän maaseudulla, Mummulassa. Päivä voidaan rakentaa asiakkaan toiveita ja tarpeita kuunnelle. Valittavana on esimerkiksi retki lähimetsään, tulistelu nuotion äärellä tai tutustuminen mummulan koiriin, kissoihin ja kanoihin.

Voimme opetella miten sauna lämmitetään ja sään salliessa voimme pulahtaa uimareissulla tai käydä papan kanssa ongella tai pilkillä. Eri vuodenajoille on tarjolla erilaiset sisällöt. Teemme siis kaikkea sitä, mitä mummulassa maalla tehdään!

Vieritä ylös