Green Care

Luonto­elämykset

Green care on toimintaa, jossa luontoa hyödynnetään ihmisen hyvinvoinnin edistämiseksi ja ylläpitämiseksi. Luontovoima tarjoaa mahdollisuuden virkistäytyä luonnossa ja luontohoiva tarkoittaa kuntouttavaa toimintaa pienryhmille.

Naturest Oy - Metsäluontokoulu, tapahtumatuotanto ja Green Care

Luonto osana kokonaisvaltaista hyvinvointia

Tutkimusten mukaan jo lyhyet irtiotot luontoympäristöön auttavat meitä palautumaan stressistä. Me Naturestissa olemme erikoistuneet tuomaan luonnon hyvinvointivaikutukset ulottuvillesi. Hengitä kanssamme metsäntuoksuja, istahda tulille haaveilemaan tai heittäydy sammalmättäälle uneksimaan. Jos kroppa rauhoittumisen sijaan kaipaa haasteita, järjestämme sykettä nostavan liikuntatuokion. Se voi olla kunnon pöllitreeni mäntyjen katveessa tai inspiroiva viuhkasuunnistus. Erilaiset kädentaidon tehtävät lisäävät aivohyvinvointia; niitä voi olla vuoleminen, kaislan punonta tai vaikkapa luontomandalan valmistus.

Naturest Oy - Metsäluontokoulu, tapahtumatuotanto ja Green Care

Luontovoimaa metsäympäristöstä

Luontovoima on tarkoitettu yksilöille tai ryhmille, jotka kaipaavat luonnon kosketusta rauhoittuakseen, saadakseen lisävirtaa tai uutta näkökulmaa omaan luovuuteensa. Kiireisen arjen haasteet aiheuttavat voimavarojen ehtymistä, huonosti nukuttuja öitä ja saavat aivomme vaatimaan paussia. Tutkimusten mukaan jo lyhyet irtiotot luontoympäristöön auttavat meitä palautumaan stressistä. Hengitä kanssamme metsäntuoksuja, istahda tulille haaveilemaan tai heittäydy sammalmättäälle uneksimaan.

Jos kroppa rauhoittumisen sijaan kaipaa haasteita, järjestämme sykettä nostavan liikuntatuokion. Otamme mittaa metsästä ja saamme hikikarpalot virtaamaan. Tunnet kuinka stressi pikkuhiljaa hellittää, verenpaine laskee ja hengitys kulkee taas vapaammin. Kumppanuusverkostoomme kuuluu asiantuntijoita mm. työhyvinvointiin, painonhallintaan, meditaatioon, kuvataiteisiin sekä kädentaitoihin liittyen. Voimme koostaa siis juuri sinulle tai ryhmällesi sopivan paketin, jossa luontovoima on juuri sitä mitä sinä tarvitset.

Esimerkiksi Hengitämme metsää: Osallistujamäärä maks. 10 hlöä, kesto n. 2,5h.

Lähde kanssamme viihtymään ja voimaantumaan metsän syliin. Metsäkävelyllä etenemme hitaasti. Haastamme aistejamme kuulemaan, tuntemaan ja näkemään ympäröivä luonto. Teemme kehonhuolto- ja hengitysharjoituksia vanhan metsän jykeviä puita hyödyntäen ja annamme itsellemme luvan viivähtää hetkessä. Kävelyn jälkeen syvennymme hetkeksi hiljaisuuden nuotion äärelle, tuleen tuijotellen. Retkieväät kruunaavat reissumme. 

Hinta 75€/hlö, sisältää ohjauksen ja kahvin/teen pienen suolaisen&makean kera.
HUOM! Minimilaskutus 4 hlöä. Tarvittaessa järjestämme kuljetuksen lisähinnasta.

Kysy lisää vaihtoehtoisia ohjelmia. Naturestin valikoimasta löytyy varmasti juuri sinulle sopiva!

Scroll to Top